Wat is linkbuilding

Linkbuilding is essentieel op het gebied van vindbaarheid en SEO optimalisatie. Maar wat is linkbuilding precies en hoe zet je linkbuilding in om jouw site te promoten op het web? Alles wat je moet weten over linkbuilding voor jouw website lees je in dit artikel.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is onmisbaar voor een goede vindbaarheid online. Wanneer je je verdiept in de wereld van SEO ( search engine optimalisation ) zul je al snel het woordje linkbuilding tegenkomen. Linkbuilding letterlijk vertaald is links bouwen. Dit geeft al een beetje beeld van wat het precies doet. Linkbuilding is zorgen voor links naar jouw site via andere sites op het web. Waarom dit belangrijk is? Hoe vaker jouw websitelink wordt vernoemd op andere blogs, websites of artikelen, des te hoger deze url van jouw website geranked wordt op Google. Je kunt het zien als stemmen. Hoe meer stemmen, des te populairder je bent.

Externe links

Hoe werkt het verkrijgen van links dan precies? Een goede manier is om te werken met externe links. Dit zijn links via andere websites of platformen dat jouw eigen website. Heb je een webwinkel voor de verkoop van fietsen? Dan kan een artikel op een blog met informatie over sportfietsen een slimme manier zijn om een link naar jouw webwinkel te verwerken. Je kunt eenvoudig contact opnemen met andere websites om samen te werken voor linkbuilding, of eenvoudigweg zelf andere websites of blogs starten. Er bestaan ook bedrijven die jouw SEO werkzaamheden volledig uit handen nemen voor het beste resultaat.

Interne links

Een snelle manier om meer links te verkrijgen, is door jouw eigen website te gebruiken. Je kunt in artikelen verwijzen naar reeds gepubliceerde artikelen of simpelweg doorverwijzen naar de contactpagina. Ook deze links tellen mee voor de zichtbaarheid op het web.

Linkbait

Wil je ook doen aan linkbuilding, maar niet zo opvallend overal jouw url verwerken? Wanneer jouw website url te vaak wordt genoemd, kan dit juist een onveilig gevoel opwekken bij potentiƫle klanten. Een slimme manier om op natuurlijke wijze jouw links te verwerken, is door middel van linkbait. Dit betekent dat je achter bepaalde woorden of zinnen een link plakt. Een goed voorbeeld is: Wil je ook meer weten over de verkoop van fietsen, lees dan 'hier' meer. Achter het woordje hier kun je dan de link naar de gewenste pagina plakken. Zo komen teksten natuurlijker over.

Linkbuilding is cruciaal voor iedere website. Je wilt natuurlijk hoog geranked worden op Google en duidelijk zichtbaar zijn online. Gebruik linkbuilding strategieƫn om jouw SEO te optimaliseren.